کدام اندیشمندی پیشبینی میکرد آمریکا، بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی ایران، صدام حسین، دیگر دشمن بزرگ جمهوری اسلامی ایران را حذف کند، آن هم با نیت، تسلط بر منطقه و ایران! چه کسی میتوانست پیشبینی کند، عراقِ پس از حذفِ صدام، تبدیل به یکی از تنفسگاههای اقتصادی ایران در شرایط تحریمهای وحشیانه آمریکا شود؟
پیروز مجتهدزاده میگوید: در شرايط کنوني ايران و عربستان نميتوانند مدعی رهبری بر يکديگر و بر کشورهاي منطقه خاورميانه باشند چون واقعيتها چيز ديگری را عنوان میکند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص طرح "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی گفت: این اقدام، احیای مذاکرات (میان فلسطینی ها و اسرائیل) و صلح در منطقه (خاورمیانه) را نابود می کند.
در خاورميانه پوتين سعي ميكند همزمان روابط خوبي با اسراييل، ايران، تركيه و عربستان سعودي داشته باشد و دليل اين رفتار را منافع ملي عنوان ميكند. مشخصا روسها نميتوانند دست از فناوري اسراييل بكشند ولي با نزديكي بيش از حد به اسراييل و عربستان سعودي، عملا به تضعيف نقش مثبت در ايجاد تعادل و ثبات منطقه كمك ميكنند.
بر خلاف تحلیل برخی از کارشناسان به نظر میرسد ترامپ بیشتر خواستار جنگ است تا اطرافیانش. چون ترامپ بر این نظر است که اگر جنگ اقتصادی با ایران جواب ندهد و ترامپ نتواند ایران را به پای میز مذاکره و یا سازش بکشاند، تنها گزینهای که باقی میماند سختگیری بیشتر است.
ورشکستگان به تقصیر سردرگریبان، خود را به آغوش بدنامترین جنگ افروزجهان، جان بولتون انداختهاند. به گواه تاریخ آنها ره به جایی نخواهند برد و ملت ایران با دوریگزینی از جنگ و بدون هدر دادن نیروی بازوی ملی، اما با هشیاری و با اندیشهای ژرف این بار نیز پیروز این کارزار خواهند بود. آینده خاورمیانه از جهان پیرامون جدا نیست و به هر روی میرود تا در سایه ...
فرض کنیم که امریکا اشتباه کرده است. در این صورت اکنون باید شاهد تغییر سیاست آن کشور باشیم. زیرا بعید است کشوری در حد امریکا یک اشتباه را بارها و بارها و پشت سر هم مرتکب شود، و هیچ اصلاحی هم در سیاست خود انجام ندهد. بنابراین باید دقت کرد و احتمال داد که این سیاستها آگاهانه و در جهت تخریب کلیت منطقه است.
باید یک نظم مشترک در خلیج فارس با همکاری و تعاون همه کشورهای منطقه شکل گیرد که طی آن کشورهای بزرگتر از جمله ایران، عراق و عربستان این تعهد را به کشورهای کوچکتر بدهند که مورد تجاوز یا طمع کشورهای بزرگتر قرار نمیگیرند و همکاری دستهجمعی برای حفظ امنیت در منطقه صورت بگیرد.
منطقه ما بیش از آنکه به گرو کشیها و نشستهای فوقالعاده برای جبهه بندیهای جدید نیاز داشته باشد، محتاج یک «سیستم امنیتی مشترک» با حضور همه کشورهای همسایه است تا حضور قدرتهای خارجی را ناموجه ساخته و با ایجاد امنیتی بومی، سرمایه گذاران و گردشگران و به دنبال آنها رونق و شکوفایی را به منطقه برگرداند.
افشار سلیمانی در یادداشتی اختصاصی برای دیپلماسی ایرانی پیرامون تاثیر سیاست های دونالد ترامپ بر آینده ایران و منطقه غرب اسیا می نویسد: اولویت امریکا و متحدینش در خاورمیانه، دور کردن ایران از منطقه با توسل به جنگ اقتصادی و اجبار ایران به کاستن از کمک به گروه های انقلابی و درنتیجه کاهش درآمدهای نفتی و اجبار گروه های انقلابی درکشورهای خاورمیانه به پذیرش ...
روزهای حیات داعش رو به پایان و نفسهایش به شمارش افتاده است، امروز و فرداست که خبر دستگیری و هلاکت ابوبکر بغدادی از رسانه ها اعلام شود، اما آیا اضمحلال و هلاکت تعصب و جهل هم در خاورمیانه رقم می خورد؟
اعلام ناگهانی خروج نیروهای #آمريكا از #سوريه را شاید بتوان کاتالیزور وقایع خشونت بار آتی در#خاورمیانه ارزیابی کرد.
توهم پیروزی بر #داعش و #تروریسم منطقه ای بواقع خطرناک ترين گمانی است که کسی می تواند در این منطقه بی ثبات جهان به مخیله خود راه دهد!
با ایجاد خلاء مصنوعی که واضحا آرم "ساخت آمریکا"...